Hopp til innholdet

Sted

Haugesund Sentrum

Årstall

Ferdigstilles 2025

Oppdragsgiver

Vestbo

Faser/status

Under bygging

Tjenester

Bolig og fritid

Ambisjonen bak prosjektet har vært å skape et særegent, helhetlig leilighetsprosjekt med respekt for historiske kvaliteter.
Dette ble grunnlaget for utviklingen av de sjeldne og urbane leilighetene som skal ligge midt i Haugesund sentrum, hvor omkringliggende miljø skaper en god atmosfære.

Brannstajonen er stjernen i hovedrollen og føres tilbake til den storhetstid da den var margarinfabrikk, med originale flotte buede vinduer og staffasje. Som et resultat av de historiske rammene, blir leilighetene i dette bygget ekstraordinære med hensyn til takhøyder og planløsninger.

Nybygget i Skjoldavegen og Breidablikkgata spiller på lag med omkringliggende historisk trehus- bebyggelse i gateløpet, men i gårdsrommet står de i noe kontrast til brannstasjonen for å fremheve det gamle historiske. Dette med minimal moderne detaljering, optimaliserte lysinnslipp med store vinduerog balkonger. Konsept med nybyggene har vært å skape en moderne vri av Haugesund sin karakteristiske verden av skråtak med takopplett og arker. Dette resulterer i luftige toppleiligheter med god utnyttelse.

I dette prosjektet er det lagt stor vekt på at fellesskap og sosialt samvær er en kvalitet som må stimuleres for å oppnå varig trivsel. Derav er det prosjektert inn en stor felles takterrasse, frodig bakgård og flere fellesrom med diverse aktiviteter som stimulerer til sosial bærekraft.

Rendering: Arqsix

Har du et prosjekt?