Hopp til innholdet

Bakgrunn

Vikanes Bungum arkitekter AS ble etablert som aksjeselskap i 2005, som en videreføring av arkitekt Nils I. Vikanes’ første etablering tilbake i 1987. I 2024 bytter vi navn til VOLUM arkitekter AS.

Navnet anerkjenner historien og fagfeltet vårt, samtidig som det signaliserer en ny start for selskapet. Volum deler både forbokstav og de to siste bokstavene med Vikanes Bungum, og blir sånn sett en slags forkortelse av det gamle navnet. Samtidig er volum, som i rominnhold og dimensjoner, noe vi snakker mye om i arbeidshverdagen.

Vi designer alt fra småhus til store prosjekter. Oftest et sted midt imellom. Samme hvilket prosjekt som ligger på tegnebordet, stort eller smått, jobber vi for å skape estetiske, funksjonelle og varige bygg. Vår arkitektur er bærekraftig med tanke på morgendagen, uansett volum

Volum arkitekter er en ren rådgivende bedrift for arkitekttjenester, som i de senere år hovedsakelig har arbeidet med offentlige bygg og leilighetsprosjekter. Vårt team er satt sammen av arkitekter, en interiørarkitekt og arealplanlegger, i tillegg har vi tett samarbeid med LY areal & landskap, som vi også er medeier i, som gjør at vi har mulighet til å følge flere aspekter i et byggeprosjekt. Vi er et mellomstort kontor med engasjerte arkitekter, interiørarkitekter og arealplanleggere med lidenskap for helhetlig og varig arkitektur. Uansett størrelsen på prosjektet, er Volum arkitekter dedikert til å levere arkitektur som er både funksjonell og estetisk tiltalende. Hele byggebransjen er nå i et skifte og i Volum arkitekter er det er fult fokus på bærekraft og varig arkitektur. Dette handler også om sosial bærekraft, det å lage gode miljøer for mennesker. Vi tror på verdien av å skape bygg som ikke bare møter praktiske behov, men som også beriker livene til menneskene som bruker dem.

Våre kontorer er lokalisert i Strandgaten i Haugesund sentrum, med utsikt over Smedasundet, Karmsundet og byens innseiling. De fleste prosjektene våre er knyttet til kommunene Haugesund, Karmøy, Tysvær, Sveio, Vindafjord og Etne på Haugalandet, samt Bømlo og Stord i Sunnhordland. Vi utarbeider også reguleringsplaner og utomhusplaner i tilknytning til oppdragene.‍

Vier 

Ikke bare har vi nytt selskapsnavn, men inngår et samarbeid i arkitektfellesskapet Vier. Dette gir oss muligheten for en ny plass i en nasjonal kjede. Å bli en del av Vier arkitekter gir oss tilgang til et fantastisk fagmiljø der alle de lokale arkitektkontorene vil samarbeide for å skape enda bedre resultater framover.  Vi er både store og små, både nære og fleksible. Foruten i Haugesund er Vier arkitekter lokalisert i Kristiansand, Notodden, Fredrikstad, Gjøvik og Bodø. Vier er i dag representert med over 7o ansatte bestående av arkitekter, interiørarkitekter, landskapsarkitekter og arealplanleggere.

VIER ARKITEKTER

 

LY Areal & Landskap

Vikanes Bungum Arkitekter AS og Petter J Rasmussen AS gikk sammen og startet LY Areal & Landskap AS i 2022.

Ambisjonen er å bygge opp en spesialisert, sterk og ledende aktør innen arealplanlegging og landskapsarkitektur. LY skal videreføre og videreutvikle den kompetansen som finnes i eierfirmaene PJR og VBA, og vil benytte ressurser fra begge firmaer i sitt arbeid.

LY AREAL & LANDSKAP