Hopp til innholdet

Sted

Haugesund

Oppdragsgiver

Alginor ASA

Tjenester

Interiørarkitektur, Næring

Interiørkonsept

Et interiørkonsept ble utarbeidet tidlig i prosessen, og ble førende for alle valg frem til ferdigstilling. Konseptet spiller på Alginor sine verdier og deres identitet, i form av farger, materialbruk og anskaffelse av nye møbler. Møblene er gjennomgående fra norske produsenter og designere, kun med få unntak.

Materialitet

I prosjektet har det vært fokus på bruk av materialer som vil stå seg over tid, og sakte men sikkert bli slørlagt av naturlig patina. Eksisterende teglstein fikk nytt liv i form av peis, spiraltrappen ble demontert, lakkert og montert på ny. På gulvet er det lagt gjennomgående slottsplank og naturlig kalkstein – hvor man kan skimte fossiler og sandkorn fra havbunnen.

Lokalene er i dag oppgradert med moderne teknologi, og fremstår som nye – med glimt av det historiske som skjuler seg bak veggene.

Funksjonalitet

Arealene er lagt opp til fleksibelt bruk som sosial samlingsplass for de ansatte, med møtefasiliteter, touchdown-plasser for tilreisende eller prosjektsamarbeid.‍

Byutvikling

Bygget har huset ulike funksjoner opp gjennom årene, og gikk nå fra butikklokaler til kontorer. Hovedfokuset var å skape innbydende lokaler for å bidra liv i bybildet, da hovedkontoret ligger midt i Haugesund sin gågate. Interiøret skulle være attraktivt å se inn på for forbipasserende, og sosiale soner ble bevisst lagt mot fasaden for å skape liv og røre, samtidig som at de ansatte kunne sitte trukket tilbake uten for mye visuell støy.

 

Foto: Mari Staveland

Har du et prosjekt?